Slik sletter du Google-søkeloggen eller Google Maps-søkeloggen

Google er verdens største søkemotor. Det er kjent for sitt rike innhold som du vil vite, så mange av dere bruker Google til å søke i noe innhold inkludert veldig privat informasjon. I likhet med Firefox registrerer Google-søk også søkehistorikken din med Chrome.

Når du bruker Googles nettleser, Chrome, på datamaskinen eller mobilen din, vil du finne at nettleserloggen din vil bli lagret i Google, og noen informasjonskapsler og hurtigbuffer vil også bli lagret i Google.

For å få søkeloggen din trygg nok uten avsløring, hadde du bedre slett Google-loggen. Hvis du leser her, så har du kommet til rett sted. Også, hvis du ønsker å bli kvitt spesifikk søkehistorikk som Google Maps søkehistorikk, kan du finne løsningen i dette innlegget.

Slett Google Historikk

Slik sletter du søkeloggen i Google Maps

Fjern nylige steder manuelt

Trinn 1.
Åpne «Google Maps»-appen på iPhone eller Android.
Trinn 2.
Trykk på «profilikonet» ditt øverst til høyre, ved siden av søkefeltet.
Trinn 3.
Velg «Innstillinger» og naviger til «Karthistorikk».
Trinn 4.
Bla gjennom listen «Kartaktivitet». For å fjerne en enkelt oppføring, trykk på «X»-ikonet ved siden av stedet.
Fjern nylige posisjoner manuelt

Massesletting av kartaktivitet

Trinn 1.
Åpne «Google Maps»-appen på iPhone eller Android.
Trinn 2.
Trykk på «profilikonet» ditt øverst til høyre, ved siden av søkefeltet.
Trinn 3.
Trykk på «Din tidslinje».
Trinn 4.
På «Tidslinje»-siden trykker du på knappen med tre prikker og velger «Plassering og personverninnstillinger».
Trinn 5.
Velg «Slett alle tidslinjedata» > «Slett».
Massesletting av kartaktivitet

Profftips: Trykk på «Konfigurer automatisk sletting» for å la Google håndtere oppryddingen. Du kan velge å slette historikken automatisk hver 3., 18. eller 36. måned.

Slik tømmer du Googles søkelogg på tvers av alle enheter

Bruk av Googles «Min aktivitet»-oversikt

Trinn 1.
Gå til «myactivity.google.com» i en hvilken som helst nettleser og logg inn.
Trinn 2.
Velg «Nett- og appaktivitet».
Trinn 3.
Finn rullegardinmenyen «Slett».
Trinn 4.
Velg «All tid» og sørg for at «Søk», «Bildesøk» og «Videosøk» er valgt.
Trinn 5.
Trykk på «Neste» og deretter på «Slett» for å bekrefte.
Tøm Google-loggen i aktiviteten min

Slette Google-historikk via Safari (iPhone/iPad)

Trinn 1.
Åpne «Innstillinger»-appen på iOS-enheten din.
Trinn 2.
Bla nedover og trykk på «Safari» i «Apper».
Trinn 3.
Trykk på «Fjern historikk og nettstedsdata».
Trinn 4.
Bekreft ved å trykke på «Fjern logg» for å fjerne alle Google-søk gjort via Safari.
Tøm Google-historikk via Safari

Slette Chrome-nettleserloggen (Android og PC)

Trinn 1.
Kjør «Chrome» på enheten din og trykk på «treprikker»-ikonet øverst til høyre.
Trinn 2.
Klikk på «Personvern og sikkerhet» > «Fjern nettleserdata».
Trinn 3.
Under «Tidsintervall»-menyen velger du «All tid».
Trinn 4.
Kryss av i boksene for «Nettleserlogg», «Informasjonskapsler og nettstedsdata» og «Bufrede bilder».
Trinn 5.
Trykk på «Fjern data»-knappen for å fullføre.
Slett Chrome-nettleserloggen

Slik surfer du privat uten å lagre historikk

Fra beskrivelsen over kan du vite at det å slette Google-loggen er en måte å beskytte personvernet ditt. Imidlertid, hvis du ikke ønsker at Google skal registrere noen historikk, kan du imidlertid bruke inkognitomodus, noe som gjør at Google ikke kan beholde søkehistorikken eller cachen eller informasjonskapslene.

Inkognitomodus på online webside og Android

Trinn 1:
Velg "Mer" øverst til høyre hjørne.
Trinn 2:
Velg "Ny inkognitovindu" på datamaskinen eller "Ny inkognito-fane" på Android-telefon.

Da kan du søke på noe uten å registrere Google-historikken din.

Inkognitomodus

Privat surfing på iPhone eller iPad

Inkognitomodus i Safari-nettleseren kalles privat surfing. Du må gjøre følgende innstillinger for å unngå Google-historikkopptak.

Trinn 1:
Åpne "Safari" på din iPhone eller iPad.
Trinn 2:
Trykk på "Vis sider-knappen" nederst til høyre på skjermen.
Trinn 3:
Trykk på "Privat"> "gjort" for å begynne å bruke privat nettlesingsmodus.

Hvis du vil avslutte den private nettlesermodusen, gjentar du bare trinnene som ovenfor for å gjøre det.

Bonus: Rengjør iPhone-personvernet ditt grundig med profesjonelle verktøy

Aiseesoft iPhone-rens er et databasert verktøy (Windows/macOS) som hjelper deg med å frigjøre lagringsplass og øke hastigheten på iPhone, iPad eller iPod ved å skanne og fjerne uønskede data. Det kobles til iOS-enheten din via USB og gir deg mer kontroll over opprydding av lagring enn å slette ting manuelt på telefonen.

Gratis nedlastingFor Windows

Sikre100 % sikker. Ingen annonser.

Gratis nedlastingFor macOS

Sikre100 % sikker. Ingen annonser.

Trinn 1:
Hvis du vil slette Googles søkehistorikk på iPhone, må du først laste ned og installere denne renseren på datamaskinen. Åpne deretter programmet og koble iPhone til datamaskinen. Du må kanskje "Stol på denne datamaskinen" på iPhone.
Koble til iPhone
Trinn 2:
Siden søkehistorikken er private data, velg "Slett private data" til venstre. Da bør du se 2 slettealternativer: Custom Erase og One-click Erase. Hvis du bare vil bli kvitt søkehistorikken, bør du velge "Egendefinert sletting".
Slett private data
Trinn 3:
Etter skanning vil du se alle private data som er lagret på din iPhone. Velg dataene du vil slette, og klikk på "Slett"-knappen for å begynne å tørke dem. De uønskede dataene vil snart være borte.
Egendefinert slette private data

Hvis du ved et uhell slettet viktig Google-historikk på Safari, bør du gjøre det gjenopprette slettet Safari-historie her.

Vanlige spørsmål om sletting av Google-logg

Hvor er Google-historikken min?

Åpne Chrome-appen eller nettleseren og finn menyknappen. Det er vanligvis øverst til høyre. Deretter kan du velge Logg for å se nettlesingsloggen din på Google.

Kan noen se søkeloggen din hvis du sletter den?

De kan ikke se det direkte. Men hvis de bruker noen gjenopprettingsverktøy, kan de slettede dataene gjenopprettes. Så det er bedre hvis du bruker et profesjonelt sletteprogram som Aiseesoft Cleaner. Alle dataene dine blir slettet permanent.

Hvor lenge beholder Google søkeloggen min?

Vanligvis 18 måneder hvis brukere aldri endrer innstillingene for automatisk sletting.

Konklusjon

Administrere din Googles søkelogg og Google Maps-aktivitet er en viktig del av digital hygiene. Enten du velger å manuelt «Slett hele tiden» eller bruker funksjonen «Automatisk sletting» for en praktisk tilnærming, beskytter det å ha kontroll over dataene dine personvernet ditt og holder resultatene dine relevante. For brukere som ønsker det høyeste sikkerhetsnivået, kan profesjonelle verktøy sikre at selv skjulte fragmenter fjernes permanent fra mobilenhetene dine.

Disqus-ikonLegg igjen kommentaren din og bli med i diskusjonen vår
iPhone Cleaner eske

iPhone Cleaner kan rydde opp ubrukelige data på enheten din selektivt. Du kan også bruke den til å tørke av dine private data og holde iPhone / iPad / iPod Touch rask og trygg.

Gratis nedlastingFor Windows

Sikre100 % sikker. Ingen annonser.

Gratis nedlastingFor macOS

Sikre100 % sikker. Ingen annonser.

Tilbake til toppen