Du kan bli forvirret når meldingen «Påloggingskoden din for iPhone er utløpt» dukker opp på skjermen.
Når du er låst ute fra enheten din på grunn av iPhone-passordet er utløpt Hvis du har et problem, kan du sjekke denne veiledningen for å finne ut hvorfor denne meldingen dukker opp på skjermen, og få seks velprøvde løsninger for å håndtere det. Enten du trenger å deaktivere utløp av passord helt eller bare komme forbi meldingen for å få tilgang igjen, finnes det en vei videre.

Dette iPhone-passordet er utløpt Varselet vises ofte når en organisasjon, for eksempel en skole, arbeidsgiver eller IT-avdeling, administrerer en enhet. I så fall er telefonen din underlagt obligatoriske retningslinjer for rotasjon av passord.
Når den gjeldende passordkoden ikke lenger oppfyller den nødvendige aldersgrensen som er satt av den policyen, vil du bli bedt om at «Kodekoden din for iPhone-opplåsing er utløptDu har en Endre passord muligheten til å opprette en ny.
I de fleste tilfeller er utløpsregelen innebygd i en Exchange ActiveSync-konto eller en Mobile Device Management profil. En ny passkode bør angis hver 30., 60. eller 90. dag, som bestemt av administratoren.
Det finnes flere måter å håndtere dette på, avhengig av om du vil beholde iPhone-dataene dine, trenger å omgå meldingen raskt eller huske den gjeldende passordkoden. Jeg har testet hver metode på flere enheter som kjører iOS 17, 18 og 26, og resultatene er konsistente.
Hvis meldingen om at iPhone-passordet er utløpt skyldes en Exchange-konto, kan du prøve å fjerne den kontoen for å bli kvitt den.
Gå til innstillinger appen på iPhone eller iPad. Gå til Apps > Post Og velg E-postkontoerFinn den spesifikke kontoen som inkluderer en jobb- eller skole-e-postadresse eller er merket som Exchange. Trykk på Slett konto og bekreft operasjonen. Etter det vil kontoen og tilhørende retningslinjer bli fjernet fra iOS-enheten din.
Start iPhone på nytt og sjekk om problemet med utløpt passord er løst. Hvis kontoen er kritisk for arbeidsflyten din, må du kanskje legge den til på nytt senere og godta policyen.
Hvis du ikke husker den nåværende passordkoden din, eller hvis utløpsmeldingen på iPhone hindrer deg i å taste den inn, kan du bruke den kraftige iPhone Unlocker for å løse problemet enkelt. Programvaren kan fjerne en glemt eller utløpt passordkode uten å kreve Apple ID-passordet ditt. Den støtter alle iPhone-modeller som kjører iOS 26, iOS 18/17/16/15 og tidligere. Dette Aiseesoft-programmet er spesialdesignet for å omgå iOS-låseskjermen, slette den glemte passordkoden, fjerne skjermtid- og MDM-begrensninger og mer.
100 % sikker. Ingen annonser.
100 % sikker. Ingen annonser.
Hvis du ser skjermbildet «Påloggingspassordet ditt for iPhone har utløpt», kan du prøve tvinge omstart av iPhone for å fjerne midlertidige feil og bli kvitt dem.
Trykk på volum opp knappen og slipp den raskt. Trykk og slipp raskt volum ned knapp. Trykk deretter og hold nede Side (Av/på)-knappen til Apple-logoen vises. Denne metoden sletter ikke iPhone-dataene dine, men den oppdaterer systemtilstanden.
Hvis Finn min iPhone er aktivert og du husker Apple-ID-passordet ditt, kan du stole på at iCloud utfører en fjernsletting. Det slår av meldingen om utløp av passordet på iPhonen din.
Hvis varselet om at iPhone-passordet er utløpt vedvarer og enheten ber om et nytt passord, kan du endre passordet eller tilbakestille det for å løse problemet. Denne metoden krever at du åpner Innstillinger via Face ID eller Touch ID.
Gå til innstillinger > Face ID & Passcode (eller Touch ID og passord). Skriv inn ditt nåværende passord for å gå videre. Bla ned og trykk Endre passordSkriv inn den gamle passkoden din, og angi deretter en ny.
Når du ser meldingen om utløpt passord på iPhonen din, men enheten din ikke har noen Exchange-konto eller MDM-profil, kan du prøve å oppdatere systemet for å feilsøke det.
Gå til innstillinger > Informasjon > programvare~~POS=TRUNCHvis en ny oppdatering er tilgjengelig, trykker du på Oppdater nå og skriver inn enhetspassordet ditt for å fortsette. Etter at oppdateringen er fullført, sjekk om den irriterende meldingen kommer tilbake.
I testen min løste oppdatering fra iOS 18 til den nyeste iOS 26 en gjentakende forespørsel om utløpt passord på iPhone 13 Pro.
Utløper iPhone-passord virkelig?
Ja, men bare når det håndheves av en administrasjonspolicy fra en Exchange-konto eller MDM-profil. Apple angir ikke utløpsintervaller for alle personlige enheter. Det betyr at din personlige iPhone eller iPad og enhetspassordet du angir ikke utløper. Hvis du ser en melding om «utløpt passord» og ikke har noen bedriftskontoer, er det sannsynligvis en feil eller en gjenværende policy fra et tidligere oppsett.
Kan jeg deaktivere utløpet av denne iPhone-passordet permanent?
Ja. Hvis du bruker en personlig iOS-enhet, kan du ganske enkelt fjerne eventuelle Exchange- eller MDM-profiler. Retningslinjene som følger med dem, vil også bli fjernet. Men hvis arbeidsgiveren din krever policyen, kan du ikke omgå den uten å miste tilgang til bedriftsressurser.
Hva om jeg har glemt min nåværende iPhone-passord, og den sier at det er utløpt?
Når du glem passordet til iPhonen din, kan du sette den i gjenopprettingsmodus og deretter gjenopprette den for å slette den glemte passordkoden. Du kan også stole på tredjeparts opplåsingsprogramvare som iPhone Unlocker for å få jobben gjort enkelt. Merk at det ikke finnes noen offisiell måte å gjenopprette en glemt passordkode uten en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger. Sørg for at du har en passende sikkerhetskopi for å gjenopprette dataene dine etter tilbakestillingen.
Konklusjon
Med de seks metodene ovenfor kan du enkelt håndtere iPhone-passordet er utløpt problem. Hvis du vet det nåværende passordet og fortsatt har tilgang til enheten, kan du velge å endre eller tilbakestille passordet. Men hvis du er fullstendig utelåst og ikke kan komme forbi skjermen for utløpt passord, kan spesialisert opplåsingsprogramvare som Aiseesoft iPhone Unlocker hjelpe. Den kan fjerne passordet helt, inkludert når enheten står fast ved en forespørsel om utløpt passord.
For å fikse iPhone-skjermen låst, kan tørke passordfunksjon hjelpe deg mye. Og du kan også fjerne Apple ID eller skjermtidpassord.
100 % sikker. Ingen annonser.
100 % sikker. Ingen annonser.